رویکرد خانواده محوری و توانمندسازانه در نگهداری کودکان و نوجوانان/ اولویت بهزیستی بازپیوند کودکان با خانواده زیستی یا جایگزین است

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در جریان بازدید رئیس جمهور از مرکز بهشت امام رضا (ع) گفت: رویکرد سازمان بهزیستی در نگهداری کودکان فاقد سرپرست موثر خانواده محوری، توانمندسازانه با اولویت بازپیوند با خانواده زیستی و یا جایگزین است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، صبح امروز دکتر مسعود پزشکیان با همراهی دکتر احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دکتر علی ربیعی، دستیار اجتماعی رییس جمهور و دکتر سیدجواد حسینی معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور از یکی از مجموعه های خیریه بهشت امام رضا(ع) بازدید کرد.

دکتر حسینی در این بازدید با یادآوری ماموریت های ۱۶۱ گانه بهزیستی گفت: یکی از ماموریت های بهزیستی در زمینه نگهداری از کودکان و نوجوانان در مراکز شبه خانواده است.

وی تاکید کرد: بهزیستی با رویکرد خانواده محوری و توانمندسازانه از این کودکان و نوجوانان نگهداری می کند. در مجموع ۶۴۰ مرکز شبه خانواده در کشور وجود دارد که در آنها از ۸۵۰۰ کودک و نوجوان نگهداری می شود.

رییس سازمان بهزیستی تاکید کرد: تلاش اولیه ما در بهزیستی پیوند مجدد کودکان با خانواده زیستی است و از ۶ هزار کودکی که سالانه در مراکز پذیرش می شوند ۵۰ درصدشان با اقدامات مددکاری و روانشناختی به خانواده زیستی خود پیوند پیدا می کنند. در اقدام دیگر اگر به هر دلیل امکان پیوند مجدد با خانواده زیستی وجود نداشته باشد بهزیستی به سراغ خانواده جایگزین می رود تا فردی را از میان اقوام دارای صلاحیت برای نگهداری انتخاب کند. تقریبا سالی ۱۵۰۰ کودک نیز با خانواده جایگزین پیوند می خورند. از ابتدای شروع این سیاست تاکنون ۱۸ هزار کودک تحویل خانواده جایگزین شده است.

وی ادامه داد: در مرحله سوم بحث فرزندخواندگی وجود دارد که کودکان با بررسی صلاحیت های روانشناختی، بهداشتی و … و طی فرآیند موجود به فرزند خواندگی سپرده می شود. در ۱۲ سال اخیر حدود ۱۸ هزار کودک به فرزندخواندگی سپرده شده اند. البته در کنار این موضوع با نگاه خانواده محوری از کودکانی که به هر دلیلی هیچ کدام از راه های مذکور برایشان جواب نداده است، در طرح خانواده میزبان از آنها نگهداری می شود. 

دکتر حسینی افزود: یکی از مجموعه های خیریه ای که اقدامات بی بدیلی انجام می دهد مجموعه بهشت امام رضا(ع) است که ۹ مجموعه در تهران برای ارائه خدمات مختلف دارند. اخیرا در شهر پردیس نیز مرکزی برای نگهداری سالمندان با ظرفیت ۵۵۰ نفر در دست ساخت دارند. مددجویان و توان یابان ما در بسیاری موارد چند وجهی هستند به این معنا که وقتی صحبت از سالمند می شود این افراد شامل سالمند بیمار، آلزایمری، معلول و … می شود.

وی یادآور شد: این چند وجهی بودن را در کودکان نیز مشاهده می کنیم. تعدادی از کودکان ما دارای بیماری های خاص، اعصاب و روان، جسمی و حرکتی هستند که از کودکان اعصاب و روان تنها در ۲ مرکز یزد و تهران، این افرادرا پذیرش می کنند.

رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه بهشت امام رضا(ع) پذیرای ۲۱ کودک دارای بیماری اعصاب و روان است افزود: امروز از این مرکز بازدید شد. سازمان بهزیستی ماهانه به ازای هر کودک ۶ میلیون تومان سرانه پرداخت می کند در حالیکه برای زیر ۱۲ ساله های سالم زیر ۴ میلیون و بالای ۱۲ سال ۵ میلیون سرانه پرداخت می شود. ارزش کار خیرین بهشت امام رضا(ع) اینجا مشخص می شود که از کودکان چند وجهی مراقبت می کنند. 

رییس سازمان بهزیستی تاکید کرد: اولویت ما بازپیوند کودکان چند وجهی با خانواده زیستی یا جایگزین است اما اگر به هر دلیلی نشد، اولویت و برنامه نگهداری در کنار کودکان عادی و ادغام اجتماعی است. در مجموع بیش از ۷۰۵ هزار فرد دارای معلولیت بالای ۴۰ سال سن دارند. بنابراین سالمندی و معلولیت با هم پیوند خورده است.

وی گفت: ۶۲ درصد افراد دارای معلولیت مرد هستند و بیشترین میزان به افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی اختصاص دارد. خوشبختانه از ۹۷ درصد این معلولین در منزل نگهداری می شود. متاسفانه ۶۶۰ هزار معلول ما دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هستند.

دکتر حسینی با بیان اینکه موارد ذکر شده نشان دهنده چند وجهی بودن مددجویان بهزیستی است گفت: این چند وجهی بودن نگهداری و توانمندسازی را بسیار سخت می کند که مجموعه بهشت امام رضا(ع) در حال انجام است.

کد خبر 124326

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =